Gardasøen Zoom8 VM

Nu har Andreas afsluttet 10 dages intensiv Zoom8 sejlads på Gardasøen i Circolo Vela Arco – naboklub til Riva. Det har været 5 dages træning med de 2 landsholdstrænere samt 5 piger og 9 drenge. Dernæst VM i 4 dage med 3 daglige kapsejladser, hvor 52 drenge og 41 piger deltog fra hele verden. De to Aasholm Bradley brødre William og Gustav fra YF tog guld og sølv, mens bedste danske pige Karoline Kiel fra Kaløvig kom på en flot 4. plads. Andreas repræsenterede SSS flot og endte samlet på en 30. plads med en 4. plads som bedste enkelt præstation. Vinden har for det meste været kraftig efter middag, som I kender fra påskestævnet.
Lørdag blev der sejlet EM i holdsejlads, noget der heldigvis er trænet grundigt i SSS. Andreas var en del af et mix hold fra Hellerup, og de endte på en flot 4. plads, slået på en pointtælling de ikke var helt enige med juryen i. I følge eksperter er Zoom ekstrem egnet til holdsejlads pga. manøvredygtighed og acceleration. Danmark vandt i øvrigt guld med et drengehold fra YF og Thurø – meget overbevisende.

Jacob Hoffmann-Petersen

Hilsen fra Gardasøen, hvor Andreas og 13 andre håbefulde danske sejlere varmer op til Zoom8 World Championship 2019 i Arco⛵️☀️💨🌊
Der skal konkurreres i fem dage 16/7-20/7. I disse dage står den på træningslejr for hver nation.
Vi andre knokler på i bjergene og nyder den storslåede natur (nogen kan måske genkende udsigten fra Madonnaen godt oppe ad bjerget, nærmere bestemt 158 etager oppe😅).

Bodil Hoffmann-Petersen

Nordiske Mesterskaber

NM raceday 3🇧🇻🇩🇰😁.
Sidste dag her ved NM var endnu engang præget af meget let vind, så efter alle var startet i deres første sejlads, blev de afblæst med udsættelse på land😣. Derfor blev det kun til en enkelt sejlads idag, og slut for denne gang ved NM 2019🇧🇻🇩🇰.
Vores bedste SSS-placering blev Frida på en samlet 24. plads👏👍😁Super flot! Dicte endte 65 og Anna 70. Hos drengene endte Niklas 38, Marius 41 og Emil 56😁👍🇩🇰🇧🇻.
Det danske drenge-hold vandt som sagt Guld, og pigeholdet Bronce. Individuelt fik Niklas Holt fra Egå sølv. I E-jolle vandt Magnus Overbeck fra Hellerup guld, så Danmark fik flere medaljer hjem ved dette NM🇩🇰😊🏆👊.
Det har været en fantastisk uge, med en herlig stemning i danskerlejren, hvor der er dannet mange nye venskaber på tværs af landet🤗. Vi glæder os til gensyn i klubben snart😊😁.
Over and out fra Tønsberg🇧🇻

En hilsen fra Tønsberg i Norge hvor vi er seks familier fra SSS til Nordiske Mesterskaber i optimist👍😊🇩🇰🇧🇻
Faktisk den klub med flest udtagede børn ved NM i år👊😁🇩🇰.
Det er virkelig skønt her med smuk skærgård, sol og Ca 30 grader. Sejlerne har trænet både igår og idag og er inddelt i 4 hold med hver deres ansvarlige træner. De har fået meget ud af træningen, da det er specielt at sejle kapsejlads mellem skær og øer🤔🇧🇻😊
Imorgen er der endnu en gang træning og herefter Åbningscerimoni for alle deltagerne. 🤩.
Stemningen i danskerlejren er helt i top, og vi glæder os meget til den seriøse del af stævnet går igang.
Stay tuned😉🇧🇻🇩🇰

Anja Ragan Melbye

Opsummering Landsholdslejr i Snekkersten
29. juni-2. juli 2019


Så har vi afsluttet den første landslejr i OCD-regi i vores sejlklub. Samlet set har det været 4 fantastiske dage med masser af god træning, venskaber på tværs af landet og super forældreopbakning.
Lørdag var der velkomst for de 38 sejlere, trænere og forældre kl. 11.00 i strålende solskin og god vind.


Sejlads
Alle fire dage blev der sejlet i to pas af ca 2½-3 timers varighed, så samlet set har sejlerne haft omkring 20-22 timers effektiv sejltid, hvilket kan ses i forhold til den udvikling mange af dem gennemgik i løbet af lejren.

Vejret var suverænt i forhold til sejlads.
Lørdag med vind på 5-6 m/s og fuld sol, og mange gode øvelser.
Søndag startede med 7-8 m/s fra Syd der pludselig slog om i 12-14m/s fra Vest med stød helt op til 20 m/s og med en nærmest tropisk vind på 30 C. Der var en del kæntringer, men sejlerne tørrede hurtigt i den varme vind, og fik trænet mavemusklerne.
Det var også tilfældet mandag og tirsdag, der bød på frisk vind til kuling begge dage. Alle sejlere var med fra start i alle pas, og som dagene skred frem, måtte flere sejle ind efterhånden som kræfterne slap op. Dog uden at have dårlige oplevelser med i land. I tæt dialog med trænerne
besluttede vi som klub at have flere følgebåde på vandet pga. det hårde vejr. Således kunne vi tidligt bistå de sejlere der slap op for kræfter, så trænerne kunne koncentrere sig om undervisningen.
Sejlerne hyggede sig sammen indtil alle kom ind, og var friske til igen at sejle ud til næste omgang træning.

Trænerne
Trænerne Dennis Paaske, Kasper Paulsen, Victor Kenting og William Johannesen løste opgaven til UG. Der var dagligt seriøs teoriundervisning med videoklip i klubbens undervisningslokale
efterfulgt af individuelle øvelser og kapsejlads på vandet. Deres forskellige temperament og kompetencer supplerede hinanden på fornemmeste vis, så alle sejlere følte at de fik meget ud af
dagene. Der skal lyde en kæmpe-stort tak fra os til dem for deres flotte og professionelle arbejde.

Forplejning/overnatning
Forældrene havde virkelig gjort deres ypperste for at lave mad til sejlerne. Det strakte sig fra ”byg selv” club-sandwich, højtbelagt smørrebrød, div. pasta-retter og lækkerier til Thai-aftensmad, salater og smukke desserter. Sejlerne spiste virkelig godt igennem, og det var også nødvendigt med al den energi, de brugte på vandet.
Der var overnatning på den lokale skole – en gåtur på 7 minutter fra havnen. Der sov hhv. drenge og piger i hver deres klasseværelse, og morgenmad / aftensmad blev tilberedt af forældre i skolekøkkenet. Bad (mest pigerne;-))kunne de tage i brusere ved idræts-omklædningen.
Det hele fungerede fint, og vi havde opfordret de lokale sejlere til også at overnatte, for at sikre de sociale relationer på tværs af klubberne.

Socialt
Om aftenen på skolen blev der spillet fodbold, kort, hygget og leget blandt sejlerne. Søndag aften var forældre og søskende inviteret til grillaften i sejlklubben sammen med sejlerne. Her havde forældre lavet fælles salater og brød til alle. Inden maden var der hav-badning for alle sejlerne, der ikke havde fået vand nok endnu!


Efter de fire dage, sås det tydeligt at mange af sejlerne er kommet tæt på hinanden og dannet nye venskaber. Da ca. 30 af sejlerne skal til NM i Norge, er det et godt udgangspunkt for turen dertil, at sejlerne nu kender hinanden godt og søger hinanden.


Afslutning
Alle i Snekkersten Skotterup Sejlklub har bidraget til at lejren blev den store succes den endte med at blive.
Peter Havnefoged og Finn havde ladet telte fra Skt. Hans stå, så sejlertøjet kunne hænge til tørre fra dag til dag.
Tonni havde bygget en ”fod” hvor alle gæste-sejlerne kunne stille deres sejl i teltet om natten. Poul kom med brød, boller og wienerbrød fra ”Brødsnedkeren” hver dag. Finn sørgede for kolde vand på alle de varme dage. Grethe donerede juice fra ”det gule palæ” Lisa og Bente hjalp med klubhus-logistik og hjælp. Forældrene hjalp med madlavning, rengøring, havnevagter og alt muligt andet.
De ”gamle” i klubben hjalp med opmuntrende og positive bemærkninger.
Så når vi skriver ALLE mener vi ALLE!
Nu glæder vi os til ferie og så til igen at mødes til NM i Norge lige straks.
På vegne af Snekkersten Skotterup sejlklub
Anja og Michael Melbye

Junior-landsholdet samledes i Snekkersten

40 sejlere fra det danske juniorlandshold i sejlads er samlet i Snekkersten i dagene ultimo juni/primo juli.

Det går stærkt fremad med talentudviklingen i Snekkersten Skotterup Sejlklub – vi har fået seks sejlere udtaget til de Nordiske Mesterskabet, som skal finde sted i Tönsberg, Norge.

Navnene på de 6, som også ses her på billedet, er: Marius Melbye, Emil Foxbye-Jacobsen, Niklas Printzlau, Frida Kirkebjerg, Dicte Traberg Vaabensted og Anna Elisabeth Gjertsen.

Så lykkedes det for SSS at at blive repræsenteret ved dette års Nordiske Mesterskaber i Norge til Juli.💪🤩⛵️😁🇩🇰🇩🇰
Vores 8 A-sejlere var sat på en kæmpe tålmodighedsprøve, da de sejlede 2. udtagelsesstævne i Vallensbæk i Bededagsferien. Fin vind Fredag og 4 gennemførte sejladser, men nul vind hverken lørdag eller søndag med 0 sejladser gennemført.😟☹️🤔. På trods af det bevarede de det gode humør, og enden på det hele blev, at Anna, Dicte og Marius er udtaget til at repræsentere Danmark til NM i 2019.👍🤩😉. Stort tillykke til dem.🇩🇰💪For første gang er klubben repræsenteret med både piger og drenge på landsholdet.
Historien er nok ikke helt slut, da Norge kræver at deltagende sejlere skal være født i 2006 eller før. Det medfører at der er sejlere der er udtaget, men som ikke må deltage, og så tilbydes pladsen til den næste sejler på ranglisten. Snart ved vi om der kommer endnu flere SSS-sejlere med til Norge.
Fortsættelse følger…..🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰

Eventyret fortsætter…..😁🤩
Yderligere 3 sejlere fra vores klub er udtaget til Nordiske Mesterskaber i Norge til sommer, nemlig Frida, Emil og Niklas.💪🇩🇰🇳🇴. Hermed vil Snekkersten være repræsenteret med 3 drenge og 3 piger, så vi kan ikke få armene ned.
Kæmpe tillykke til de 6 der sammen med sejlere fra de andre klubber, skal forsvare Danmarks farver til NM i sommer⛵️🇩🇰🇳🇴😁🤩

 

Sportssejlklub

Snekkersten Skotterup Sejlklub (SSSK) kan nu kalde sig en Sportssejlklub.

Den titel er der kun en halv snes af de mellem 200 til 250 danske sejlklubber, der kan smykke sig med, og opgraderingen er frugten af det ungdomsarbejde, SSSK har udført gennem mange år.

Det er Dansk Sejlunion, der optager den lokale sejlklub i hvad man med rette kan kalde de danske sejlklubbers superliga, og tirsdag eftermiddag ankom en delegation fra unionen med et diplom til klubledelsen som et bevis for dens nye status.

– Det er stort for os, for certificeringen betyder, at vi får opbakning til at det fortsatte arbejde med de unge talenter, der er i klubben, og det kan betyde, at sejlere fra Snekkersten Skotterup Sejlklub fremover i endnu større grad vil kunne dyste med eliten både nationalt og internationalt, siger klubbens ungdomsformand Michael Melbye.

Ideen med Sportsklubber er at skabe et finmasket netværk af klubber, så unge sejlere, der har vilje til at træne og udvikle deres sportslige færdigheder, kan finde en sportsklub inden for rimelig afstand.

Tidligere i år modtog SSSK Dansk Sejlunions Klubudviklingspris.

Prisvindere

“På få år har klubben skabt en flot udvikling, hvor det er lykkedes at skabe et unikt og attraktivt miljø med et hastigt voksende antal unge sejlere. Snekkersten Skotterup Sejlklub og Snekkersten Havn er den daglige drivkraft bag udviklingsmiljøet for sejlsport i Helsingør Talent & Elite.

I alt syv lokale sejlklubber arbejder sammen i et målrettet miljø, hvor unge sejlere får adgang til langt flere timer på vandet, end der normalt tilbydes i klubtræning,” hed det blandt andet i begrundelsen for klubudviklingsprisen, som også udløste 20.000 gode danske kroner til sejlklubben.

Tidligere har klubben også modtaget Helsingør Kommunes Klubpris.

De mange joller er meget ofte synlige på vandet ved Snekkersten Havn. Nu krones udviklingen med en optagelse i rækken af danske Sportssejlklubber – en milepæl i klubbens øjne, og hvem ved, om det kommende arbejde med klubbens unge sejlere ikke vil munde ud i en eller flere OL-udtagelser.

Dansk Sejlunions Sportsklubkoncept drives med støtte fra Spar Nord Fonden.

Helsingoer_dagblad_-_29-05-2019_print

Klubudviklingsprisen

“STORT TILLYKKE til Snekkersten Skotterup Sejlklub …modtager af Dansk Sejlunions Klubudviklingspris 2019!”

Klubben var flot repræsenteret med hele SEKS unge sejlere plus ungdomsformand Michael Melbye, da prisen – i form af vandrepokal og en check på 20.000 kr. – blev overrakt ved Dansk Sejlunions generalforsamling i Middelfart.

Læs motivation bag prisen HER …
http://www.sejlsport.dk/nyt/2019/03/unik-ungdomsindsats-udloeser-pris-til-snekkersten

Gardasøen OPTI

Gardasøen 2019

Så er det den store finaledag på Gardasøen🇮🇹☀️👍🏻 ALLE sejlere har i år gennemført alle indledende sejladser og placeret sig lige fra sølvfeltet til perlefeltet. Dette er helt fantastisk og bevidner flotte personlige præstationer👌🏻💪🏻👍🏻 Stort tillykke til alle.

Kalø Vig

EM2019 for Zoom8

Hilsen fra EM 2019 for Zoom8 joller i Kalø Vig, som netop er vel overstået. 73 sejlere fra Østrig, Rusland, Estland, Finland, Sverige og Danmark har dystet på vand og haft det sjovt på land.

Her Kaløvig, hvor 2. dags træningspas er vel gennemført i godt 8 m/s. Godt 30 danske Zoom8 sejlere deltager i den indledende træningslejr. De havde i øvrigt fællestræning med det estiske landshold i formiddags, hvor den ene er regerende europamester! To dages træning mere førend den store måledag, hvor ALT fra redningsvest til tovværkets tykkelse tjekkes. Uha + 80 både skal gennem måling!

Vintersejlads

VINTERSEJLADS januar 2019

**BREAKING NEWS**

Vi blev udnævnt til Årets klub i Helsingør
Ungdomsafdelingen i Snekkersten Skotterup Sejlklub var nomineret til prisen som Årets klub i Helsingør 2018😁.
Vi var oppe imod Helsingør FC⚽️ og Helsingør Golfklub🏌️‍♂️. Vinderen af prisen🏆 blev offentliggjort ved Helsingørs Sportsgalla 2018, der fandt sted i Helsingør Hallen på lørdag d. 12. januar kl. 13 til 16.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial